6 Mart 2013 Çarşamba

Tayfun Özman Röportajım




Modelliğe ilk adımınızı nasıl attınız?

Bir casting ajansında süpervizörlük yapıyordum. Yine bir iş esnasında bir mekânda bulunmamız gerekti. O gece gittiğimiz o mekânda Tolga Karel ve Didem Soydan, aynı masayı paylaşıyordu. Ben ilk etapta Didem Soydan’ı tanımadım. Fakat Tolga Karel’le tanışmak amacıyla masaya yaklaştım. Masaya gittiğimde beni gayet nazik bir şekilde karşıladılar ve biz o gece Didem Soydan ve Tolga Karel ile tanıştık. Muhabbet ilerledikçe Didem Soydan bana ne iş yaptığımı sordu. Ben de Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde öğrenci olduğumu, yazın eskiden mankenlik yapmış olan bir abime organizasyon şirketinde yardımcı olduğumu söyledim. Didem Soydan da buna karşılık benim de modellik yapıp yapmadığımı sordu. Tabii ki o güne kadar modellikle hiçbir alakam yoktu. Ben de hayır cevabını verdim doğal olarak. O da bana dönerek ‘’Peki yapmak istemez misin?’’ diye sorduğunda neden olmasın cevabını verdim. Benden iletişim bilgilerimi aldı ve bana 1–2 gün içinde geri dönüş yapacaklarını belirtti. Ve kısacası Didem Soydan aracılığıyla şu an çalıştığım By Busto adlı ajansla tanıştım.

Size göre bir erkek model nasıl olmalı?

Her zaman bakımlı ve sporunu hiç bırakmayan, sadece görünüşüyle değil hareketleriyle de örnek teşkil edebilecek bir birey olmalı. Ayrıca bunun yanında belli bir kültüre ve bilgi birikimine sahip, girdiği her ortama ayak uydurabilecek, neşeli ve yeri geldiğinde de seviyeli, ciddi olmalı.


Best Model yarışmasına katılmayı düşünüyor musunuz?

Best Model yarışması, bugün binlerce modelin, bu yarışmada derece hayali kurarak ve bunun sonunda ünlü olmayı planladığı, ülkemizin ve hatta dünyanın en prestijli markası haline gelmiş bir yarışma. Bu yarışma sayesinde birçok model, dizi sektörüne geçiş yaparak önemli adımlar attı. Modelliğin bir sonraki adımının oyunculuk olduğunu düşünüyorum. Ben de bu sektöre girdiğimden beri oyuncu olmayı gerçekten çok istemişimdir. Çünkü gelecek nesillere iyi bir şeyler bırakmanın yolu, bilim ve sanattan geçiyor. Gelecekte sanatın bir parçası olmak amacıyla Best Model yarışmasına katılmayı düşünüyorum diyebilirim. Bu yarışma sayesinde ülkemize rol model olmuş insanların varlığı, bize bu yarışmanın ne denli önemli olduğunu gösteriyor. Ayrıca geçen gece, Ankara‘da yapılan moda haftası etkinliklerinde karşılaştığım Sn.Erkan Özerman ile konuştuğumda benim bu sene kesinlikle yarışmaya katılmam gerektiğini söyledi. Umarım bu benim için önemli ve hayırlı bir karar olur.

Modayı yakından takip ediyor musunuz?

Bu işte devamlılığı sağlayabilmek için her modelin modayı yakından takip etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yüzden modayı yakından takip ediyorum. 

Bir erkeğin gardırobunda olması gerekenler nelerdir?

Üniversite son sınıfta, okuduğum bölüm nedeniyle stajyer öğretmenlik yaptım bir sene boyunca. Bunun sonucunda da haftada en az 2–3 gün takım elbise giymem gerekiyordu. Bu sebepten anladım ki bir erkeğin gardırobunda en az 3–4 takım elbise ve bu takımlarla kombin yapabileceği en az 10–15 gömleği olmalı. Kravatları onun zevkine kalmış. Ayrıca günlük hayatta giyebileceği şık ve rahat kıyafetleri olmalı. Bunun dışında da gece hayatında giyebileceği farklı tshirt ve pantolonları bulunmalı.

Sevgiliniz var mı? 

Bir erkeğin gardırobunda olması gerekenlerden biri de…  Pardon sorular karıştı. Evet, yaklaşık 2 aydır birlikte yaşadığım bir sevgilim var.  Ara sıra kavga etsek de çok iyi anlaşıyoruz. Kavga ettikçe bunu daha iyi anlıyorum ve o kişi şu an dünyada en çok değer verdiğim insanlardan biri olmayı başardı bu kısa sürede.

Bulunduğunuz ortamlarda tacize maruz kaldığınız oluyor mu?

Tacize maruz kalacağımı düşündüğüm ortamlarda pek bulunmuyorum desem! Fakat insanların gözleri ile yaptığı şeyler de taciz tanımına giriyor ise bazen buna maruz kaldığımı düşünüyorum.


GQ'daki pozlarınızı konuşalım biraz da...

GQ ile çalışırken gerçekten kamera önünde ve kamera arkasında çok iyi bir ekip vardı ve biz bu ekiple 1 saat içinde kaynaşarak o kadar güzel fotoğrafların ortaya çıkmasını 4–5 saat gibi kısa bir sürede sağladık diyebilirim. Ayrıca son çekildiğimiz pozda, o an bana uygun pantolon bulunmaması sebebiyle iç çamaşırlı kalmam komikti. Bak bunu da ilk kez söylemiş oldum.

İleriki dönemlerde neler yapmayı düşünüyorsunuz?

Öğretmenlik çok güzel bir meslek… Ama yaptığım stajlarda dışarıdan görüldüğü kadar kolay bir meslek olmadığını anladım.  İlk olarak kendi alanımla ilgili çalışmayı çok istiyorum. Bu, özel şirketler de olabilir. Fakat özel şirketler, askerlik ile ilişki istemiyor ve en az 2 yıl tecrübe istiyor. Bu durumda da yeni mezun olmuş bir insan çıkmaza düşüyor ister istemez. Fakat elimde modellik gibi birçok insanın yapmak isteyip yapamadığı bir meslek dalı var. Bu yüzden askerlik görevimi yerine getirdikten sonra kendi iş alanıma yönelip aynı zamanda modelliğe de devam etmeyi düşünüyorum. E tabi askere gitmeden önce  KPSS ve Best Model yarışması gibi hayatıma yön verecek önemli aşamalar da var.

2 yorum:

  1. Tayfunla bir arkadasim sayesinde Ankarada tanismistik. Cok duzgun birisi, muhabbetinden keyif aldim. Ayrica cok iyi dans ediyor. O best modeli kazanabilir ve bu sifati cok iyi tasir. Basarilarinin devamini dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Türkiyedeki ender modellerden birisi, kesinlikle iyi iş çıkarıyor . Tarzıyla insana içinde Jamiroquai yaşatan özgür bir Johnny Depp izlenimi veriyor :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top