20 Nisan 2012 Cuma

Sinan'ın Harikalar Dünyası




Albüme Genel Bakış

Sinan Akçıl, '' Karnaval '' adını verdiği rengarenk albümüyle müzik dünyasına sıkı bir dönüş yaptı. Albüm, 8 şarkı ve 6 remixten oluşuyor. Albümün kapak fotoğrafı ve grafik tasarımı, adeta '' Sinan'ın Harikalar Dünyasına Hoşgeldiniz ! '' mesajını veriyor. Albüme genel anlamda bakıldığında, her kitleyi memnun edebilecek türde olduğu görülüyor. Örneğin; Akçıl, Fark Atıyor ile anlatımda yerel bir dili ( sound olarak ) tercih ederken, Terkediyorum ( Küfür ) ile dünya standartlarında bir sound sunuyor.

Hande'nin Küfürleri

Albüm, baştan sona dinlenilmeyi hakeden özel bir emek ürünü. Bazı albümler, alakasız, orijinalini özleten remixlerle doldurulur. Ama bu albümde remixlerle de ayrı ayrı ilgilenildiği belli. Zira remixler, Türkiye'nin en başarılı djlerine ( Suat Ateşdağlı, Burak Yeter, Yalçın Aşan, Mustafa Yıldırım, Kaan Gökman, Cihat Uğurel ) ait. Albümdeki favori şarkım Terkediyorum ( Küfür ). Hande Yener'in ettiği küfürlerin kesilerek altyapıya yerleştirilmesi çok şık durmuş. Soundu o kadar mükemmel ve temiz ki, bir Crystal Castles şarkısı dinliyorum hissine kapıldım. 


Akçıl'ın Yorumcu Kimliğini Sağlamlaştırması

Şüphesiz, Akçıl'ın ilk albümü Kalp Sesi, çıktığı günden beri atmaya devam ediyor. Atma ( feat. Hande Yener ), geçtiğimiz yazın en çok dinlenen şarkısı konumundaydı. - Bunu Balkan Müzik Ödülleri'ndeki adaylığı ile de teyit ediyor. - Akçıl, Karnaval albümünde tamamen kendi yorumuna yer vermiş. Featuring yok. Bu olgu şu açıdan önem arz ediyor: '' Sinan Akçıl, özgüveni doğrultusunda parçaları daha samimi yorumlamış, parçalara daha vakıf. ''

// Yeni albümün hayırlı olsun Sinan Akçıl. //

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top