11 Aralık 2011 Pazar

2011' in En İyi Yerli ve Yabancı Şarkıları


Genelde kötü olaylarla anacağımız 2011 yılını geride bırakmak üzereyiz. Aylin Aslım'ın bir şarkısında söylediği '' Geçmişi bırak, herşey yenilenir. '' sözünü uygulamak bir yerde doğru oluyor. Geçtiğimiz yaz pop müziğin kalesi sayılabilecek birçok sanatçının albümü çıktı. Eski yazılarımda da belirttiğim gibi sektörde kısır bir döngü söz konusu olsa da yazdan sonra gelen hareketlilik kendini hissettirdi. 

Hande Yener'in farklı bir yönetmeni ( Şenol Korkmaz ) tercih edip Apayrı dönemindeki düzeyine erişmesi son zamanlarda çok sık konuşulan konular arasında. Teşekkürler klibinin teaserını izledim dün. Görüntü kalitesi ve concept bana Hurts'un Stay klibini hatırlattı. Çok başarılı. Sezen Aksu ve Nazan Öncel 'de bu yaz albüm çıkaran büyük isimler arasında. İkisi arasında sanırım her ne kadar başlarda satmıyor gibi görünse de Sezen Aksu'nunki daha çok tuttu. ( Şarkıların tanıtımından uzunca bir süre sonra açılma olduğu kanaatindeyim. )

Bu yıl dünyadaki akım, belirli şarkıların izinden gitti. Lady Gaga, kliplerinin yönetmenliğini de üstlenerek sektörde marjinal izler bırakmaya devam ediyor. Edge Of Glory'den sonra klipleri tekrar toparlandı. Özellikle Marry The Night, kısa film tadında, çok gothic ve yaratıcı. Katy Perry, tam bir parti kızıydı bu yıl. Aklımdan tiii cii ayy eff ( t.g.i.f. - Last Friday Night ) diye bağıran grup hiç çıkmayacak. Şarkıların introlarına, alt yapılarına ve listelerdeki durumlarına dikkat ederek sizler için 2011'in en iyi yerli ve yabancı 10 şarkısını seçtim. - Albümlerin çıkış tarihlerini değil singleları kontrol ettim. - İşte listem:


Yabancı Top 10

1) Lady Gaga - Electric Chapel

2) Katy Perry - Last Friday Night

3) Jennifer Lopez - On The Floor

4) Adele - Set Fire To The Rain

5) Rihanna - S&M

6) Maroon 5 - Moves Like Jagger

7) Kylie Minogue / Taio Cruz - Higher

8) Dev - In The Dark

9) Beyonce - Run The World

10) Jessie J. - Price Tag


Türkçe Top 10

1) Hande Yener - Unutulmuyor

2) Gülşen - Sözde Ayrılık

3) Demet Akalın - Sabıka

4) Sezen Aksu - Unuttun mu beni?

5) Sıla - Kafa

6) Aylin Aslım - Aşk Geri Gelir

7) Nazan Öncel - Normal

8) Gece - Yarım

9) Model - Pembe Mezarlık

10) Murat Boz - Geri Dönüş Olsa

3 yorum:

  1. Aldığınız Bumerang ödülü için sizi tebrik ederim.Ben de umarım bir gün o sahnede olurum.Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim:) İnşallah tabi ki.

    YanıtlaSil
  3. Listelere katılıyorum....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top