7 Aralık 2012 Cuma

Türkiye Bu Şarkıya Hasta Oldu !



Hande Yener, Kraliçe adlı albümünün çıkış parçası ‘’Hasta’’yı, dün müzik severlerin beğenisine sundu. Saat 21.00’dan itibaren Turkcell Müzik’e kitlenenler, Hasta’yı dinleyip sosyal medyada küçük çaplı bir kasırga yarattılar. #hastaeder hashtagı, birçok Twitter kullanıcısı tarafından tweetlendi ve kısa sürede tt listesine girdi. Peki Hande’ye Neler Oluyor? adlı albümden beri süregelen bu yükseliş döneminin sebebi nedir? Tabii ki Sinan Akçıl ve Hande Yener’in müzik anlayışlarının, vizyonlarının uyuşması ve yaşanılan coğrafyaya uygun, anlaşılabilir parçaların ortaya çıkarılması, sunulması. Bu bağlamda başarı da kaçınılmaz oluyor.

Hasta, sözleri itibarıyla ilk paylaşıldığı gün beni çok etkilemişti. Müziği ve altyapısı, Hande Yener’in en pop dönemine tekabül eden ‘’Acele Etme’’ dönemini anımsatıyor. Youtube, Facebook ve Twitter’dan tüm yorumları takip ettim, inceledim. Hasta, herkesten tam not almış. Görünen o ki; bu şarkı, tüm Türkiye’yi hasta etmiş. İyi dinlemeler…

Hasta’yı dinlemek için: http://turkcellmuzik.com/#!/en-iyi-100/--/sarkilar/sonhafta/turkce/---/canli-yayin

Söz: Sinan Akçıl  Müzik: Emrah Karaduman

Kısa Kısa…

— Kraliçe albümünde yer alan ve henüz yayınlanmayan ‘’Tribe Gir’’ adlı parça, The Do’nun Slippery Slope ‘undan uyarlanmış. Sözler, Sinan Akçıl tarafından yazılmış.

— Kraliçe albümü, 12.12.12. tarihinde çıkacak ve Hande Yener, o gün albümünü Saba Tümer’in programında ilk kez tanıtacak.

3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top