28 Nisan 2011 Perşembe

Lady Gaga and The Wizard of Oz


Lady Gaga fırtınası,  Judas ile devam ediyor.Yakında Judas parçası kliplenecek ve biz Gaga'yı, Maria Magdalena olarak göreceğiz. 1939 yılında yayınlanan '' The Wizard of Oz'' filminin fırtınası, Gaga'nınkiyle bütünleşme fırsatı buldu. Gaga'nın stil danışmanı, filmde Dorothy karakterinin giydiği, yakut ayakkabılar adıyla anılan, kırmızı payetli , 40 Bin Dolar değerindeki ayakkabıyı Gaga'ya hediye etmiş. Bu durumda Lady Gaga gözyaşlarını tutamamış.


The Wizard of Oz filmini daha önce birçok kez izlemiştim. Çiftlikte yaşayan Dorothy, oluşan hortum sonucu kendini çok farklı bir diyarda Batı'nın lanetli cadısı ile mücadele ederken buluyordu. Film o zamanlar MGM 'nin en pahalı yapımıydı. Filmin müziği '' over the rainbow '' , en iyi özgün şarkı akademi ödülünü kazanmıştı. Bunların içerisinde en iyi film ödülü de vardır. Film çeşitli eleştiri yazıları ve popüler anketlerde, tüm zamanların en iyi filmleri listesinde ilk onda yerini alır. Ve filmden bir çok unutulmaz alıntı modern Amerika ve dünya popüler kültüründe yerini almıştır.

     
Lady Gaga's stylist gifted her the red scaled shoes that used in the movie "The Wizard of Oz" which directed in 1939. Gaga couldnt hold her tears. I watched that movie. Dorothy's shoes were pretty good. This is so retro for today.

The film was MGM's most expensive production up to that time, but its initial release failed to recoup the studio's investment. Subsequent re-releases made up for that, however. '' Over the rainbow ''  won the, Academy Award for Best Original Song and the film itself received several Academy Award  nominations.

5 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top