17 Ocak 2012 Salı

Şarkıcı ve oyuncularımızı çok iyi '' köstek '' liyoruz!


Neden bizim oyuncularımız da dünyaca ünlü ödül törenlerinde ödül vermiyor, sunuculuk yapmıyor? Neden genç ve yetenekli bir isim Eurovision'da bizi temsil etmiyor? Türkiye'de yaşayan insanlar olarak etrafımızda, sosyal medyada ve de televizyon programlarında sıkça duyduğumuz sorulardan ikisini düşünmek ve tartmak istedim bu defa. Eskiler '' Bir şeyi kırk kez söylersen olurmuş. '' der hani. Bu da o hesap. Defalarca sorduğumuz sorulardan ikisinin olumlu sonuçlanması durumunda neler oluyormuş bir göz atalım. 

Öncelikle genç, yetenekli, marjinal sanatçımız Can Bonomo'nun Eurovision'a gidecek olan kişi olması meselesini yorumlayayım. TRT 1'e yönetmen Can Saban ile çıktıktan sonra birçok tv kanalına bağlandı ya da katıldı. Ama en etik olmayanı Can Bonomo'nun '' dini inancı '' nın ön plana çıkarılması. Bu inanç meselesi sosyal medyada da çok konuşuldu. Peki Türk olmakla övünen bizler neden atalarımızın inanç özgürlüğü ve inanca saygı duyma zihniyetine sahip değildik? Bu kısmı muamma. Geçtiğimiz gece de '' Can't Bonomo '' Twitter'da tt olmuş Eurovision'a İngiltere adına Adele'nin katılacağı iddiası üzerine. ( Bu haber tamamen asılsız ) Can Bonomo Türkiye'yi yani bizi temsil edecek. Bizim onu desteklememiz lazım gelirken rezil edip, motivasyonunu düşürüp bunu duyurmamız kadar ağır bir çelme olamaz. 



Meltem Cumbul olayına gelince; Meltem Cumbul, hepimizin bildiği üzre 1944'ten bu yana gerçekleşen Altın Küre Ödül Töreni'nde bir konuşma yaptı. 30 saniye içerisinde söylediği sözler şunlardı: '' Altın Küre Ödülleri şu anda benim ülkem dahil 199 ülkede izleniyor. Ben bu töreni izleyerek büyüdüm ve bugün burada olmak benim için büyük bir şeref. Yurtta barış, dünyada barış. '' Bir oyuncunun 30 saniyede söyleyebileceği en etkili ve anlamlı cümleleri söylemiş gördüğümüz gibi. Vay efendim Meltem Cumbul'un orda ne işi varmış, onun hakkı mıymış o törende olmak. Yahu Meltem Cumbul, Altın Portakal ve Fibresci ödüllerini almış bir oyuncumuz. Siz hangi olgusunu baz alarak bu yorumu yapabiliyorsunuz diye sorarım o kişilere. 

Bizim toplumumuz her daim araştırmadan, okumadan, ölçüp tartmadan yorum yapmaya çok alışmış. Şarkıcı ve oyuncularımızı çok iyi '' köstek '' liyoruz. Sanatı çok iyi yaşatmıyoruz. Aferin bize, en büyük biziz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top