23 Ocak 2012 Pazartesi

'' Göksel / Bende bi aşk var '' Albüm Yorumum


Göksel, 5 yıldır biriktirdiği parçalarını sonunda denize döktü. Akıntı, onları alıp sanki bir grup hüzünlü ve içen insanın oturduğu sahile bıraktı. O günden beri herkes '' Bende bi aşk var '' ki sorma diyor. 2 nostaljik albümden sonra bu albüm, yalnızlara, ağlayarak makyajını silen kadınlara, her gece yatağında üşüyen gururlulara iyi gelecek diye düşünüyorum. Albüm, ilk klibi gibi siyah-beyaz duyguların bileşimi. Dinlerken aklım kendi kendine şu romanı yazdı: '' Louis Aragon Meyhanede ''. Onun Mutlu Aşk Yoktur ve Yalnız İnsan adlı şiirlerindeki o saf yalnızlığı bu albümde de buluyorsunuz. Üstelik bu yalnızlık sizi yalnız bırakmayıp kulağınıza bazı sözler fısıldıyor. 


Göksel, nostaljik albümleri çıkmadan önce kıpkısa saçlarıyla büyük bir heyecanla Paris'te yazdığı şarkılarından bahsediyordu. Yıllar sonra o duyguları en taze haliyle yüreğimize yerleştirmesi büyük ustalık. Albümü mutlaka edinmelisiniz.


Albümdeki parçalardan birinin ( Yarım Kalan Aşk ) sözü ve müziği Mabel Matiz'e, diğerlerinin sözü ve müziği ise Göksel 'e ait. Albümün prodüktörlüğünü Ozan Çolakoğlu üstlendi. Albüm, Avrupa Müzik tarafından piyasaya sürüldü. İlk klip '' Acıyor '' adlı parçaya çekildi.

Albümdeki parçalar ve beğenilerimse şöyle:

1) Acıyor - 5 yıldız
2) Aşkın Yalanmış - 4 yıldız
3) Rüzgar - 5 yıldız
4) Uzaktan - 4 yıldız
5) Aşk Bitti - 5 yıldız
6) Unuttun mu Sahi - 4 yıldız
7) Sarhoş - 4 yıldız
8) Gidemiyorum - 5 yıldız
9) Yalnız Kuş - 5 yıldız
10) Yarım Kalan Şarkı - 4 yıldız

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top