23 Mart 2012 Cuma

Müzik Dünyasında Neler Oluyor?



Baharın gelmesiyle birlikte yeni albümler ve singlelar piyasada boy göstermeye başladı. Özellikle Erdem Kınay'ın '' Proje '' albümü en dikkat çekici olanı. Albümün çıkış parçası Rota ( feat. Demet Akalın ), radyoların ve gece kulüplerinin incisi konumunda şu anda. Sosyal medyada çokça rastladığım Shine ( feat. Derin Togar ) ve Emanet ( feat. Demet Akalın ) de son derece iyi. ( Shine, dünya standartlarında bir şarkı diyebilirim. ) Erdem Kınay'ın bu albümü, yılın en iyi 3 albümünden biri olmaya aday benim nazarımda. Demet Akalın ve Erdem Kınay'ın müzikal anlamda bu kadar uyum içerisinde olması, biz dinleyicileri her daim mutlu edecek.


Emre Aydın, yeni 2 şarkısını ttnet üzerinden dinleyicilerin beğenisine sundu. Mustafa Ceceli ve Selim Öztürk ile ürettiği  '' Beni Biraz Böyle Hatırla '' ve '' Soğuk Odalar '', 2 saat içerisinde 70.000 dinlenme sayısına ulaşarak rekor kırdı. Ben '' Beni Biraz Böyle Hatırla '' yı çok beğendim. Emre Aydın'ın rocker çizgisinden uzak, daha naif bir şekilde yorumladığı bu parça, bahar yorgunluğu çekenlere arkadaş olacak. 


Türkücü çizgisinden ve babaanne imajından sıyrılıp '' Kızımız Olacaktı '' ve '' Eyvallah '' dönemlerine dönmesini özlemle beklediğim İzel, yayınladığı 2 yeni parça ile beni büyük hayal kırıklığına uğrattı. Drakula parçasının Özcan Deniz'in çokça alay edilen Drakula Memo parçasından bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Düşer O parçası ise vasat. Umarım albümündeki diğer parçalar bu yargımın kırılmasına neden olur.


Demet Akalın ve Sinan Akçıl'ın yakında çıkacak olan albümleri, heyecanla beklenen diğer albümler. Görünen o ki Sinan Akçıl'ın '' Kalp Sesi '' bu defa daha çok duyulacak. Demet Akalın, Twitter'dan albümünde hangi şarkıların yer aldığını ve kimlerden şarkı aldığını açıkladı. Demet Akalın'da bu yaza damgasını vuracak gibi.


Hande Yener, 2012 yılı içerisinde yeni bir albüm yapmayacağını açıkladı. Ama projelerde yer alacakmış. Grup 84 ile yaptığı iki düet çalışması, yine '' Hande'ye neler oluyor? '' dedirtecek cinsten. Bu ayın sonunda yayınlanacak. Bana kalırsa Hande Yener, yazı yine Atma türevinde bir Sinan Akçıl düeti ile yıkacak. 

2 yorum:

  1. En yenileri yine çok güzel şekilde yorumlayıp birleştirmişsin, emeğine sağlık, çok güzel bu yazın da... :)

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim:) Beğenmene sevindim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top