8 Mayıs 2011 Pazar

Ece Gürsel / Yarı Farkında


Ece Gürsel, model ve kendi tabiriyle şarkıcı adayıdır. Geçmişine baktığımız zaman, çok başarılı bir mankenlik kariyeri görüyoruz. O dönemlerde kendisinden Türkiye'nin '' Kate Moss'' u şeklinde bahsediliyordu. 2007 yılında 200 şiirden oluşan bir şiir albümü sunmayı planlamış.

'' Yarı Farkında '' albümü, Ece Gürsel'in ilk albümü ve çıkalı henüz üç gün oldu. Dün çıkış parçasını duydum ve araştırdım. Sedat Doğan'ın çektiği klip ayrı, şarkı ayrı, mekan ayrı, Ece Gürsel ayrı güzel. Yarı farkında parçasında dikkatimi çeken yön, daha önce dinlediğim İsveçli sanatçıların parçalarına olan benzerlikti. Ayrıca görünüm olarak gayet gothic bir çizgi söz konusu. Albümdeki şarkıların hemen hemen hepsini favori gösterebilirim. Yalnızca çıkış parçasına yüklenilmemiş. Tüm parçaların sözü, müziği ve aranjesi üzerinde özenle çalışıldığını dinleyince algılayacaksınız.
       
     Albümdeki şarkıların adları:
       
        1) Yarı Farkında
        2) Derinim
        3) Mayıs Akşamı
        4) Bıçak Gibi
        5) Aynı Yalanlar
        6) Akşamüstü Poyrazı
        7) Hain Oyunlar
        8) Çoğul Aşk
        9) Sensiz Masal
       10) Ben
       11) Yarı Farkında ( Club Version )

Ece Gürsel'in, müzisyenliğini konuşturduğu nokta, albümdeki söz ve müziklerin kendisine ait olması. Aranjeler ise İsmail Tunçbilek'e ait. '' Yarı Farkında'' albümünün, farklı bir ruh yaratacağını düşünüyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top