7 Mayıs 2011 Cumartesi

Lady Gaga / Judas


Lady Gaga’dan Judas parçasına klip geldi. Youtube’de yaklaşık beş milyon kişi izlemiş daha birkaç gün önce çıkmasına karşın. Gaga’nın müzik piyasasına ne denli etki ettiğini görüyoruz. Klibi için on milyon dolar harcadığı iddialarını ise reddetti.

Lady Gaga finally realesed the judas video. Even it uploaded two days ago on youtube it was watched more than 5 million times. And this means Gaga has a major role in music industry. She also denied the allegations that she spent 10 million dollars for the video.


Judas şarkısının soundunda bir motorsallık vardı ve bu klibe de yansımış. Lady Gaga’nın motoruna bindiği adamın saç modeli ve tacı, İsa’nın tacına benzetilmiş. Ayrıca on iki motorcu var. Bunlar da on iki havariyi temsil ediyor. Ateş ve su sahnesinde vaftiz olayına değinilmiş. Yaratılan her şeyin bir zıttı olduğuna dikkat çekiyor. İşlediği günahlardan ötürü Gaga, Judas ve İsa tarafından günahlarından arındırılıyor. Klibin son kısmında ise recm cezasına çarptırılan kadınları işlemiş.

There is motorcycle sound in Judas song and we can see it in the video too. Lady Gaga took a ride with a man's motorcycle and his hair style is a diffrent defination of Jesus's crown.

There is also twelwe motorcyclist. They are symbolizing twelve apostles. She refered to baptisming in the water and fire scene. She insisting that there is always direct opposite of what is created before. Because of her sins Gaga decontaminationing by Jesus and Judas. The last part of the video she touched upon the stoning sentence women.


Lady Gaga klipte Maria Magdalena’yı canlandırıyor. Klibin yönetmen koltuğunda Laurieann Gibson ve yardımcısı olarak Gaga var.

Lady Gaga is playing Maria Magdelena in the video. Director of the video is Laurieann Gibson and Gaga is his asistant. Some people dont like the video. I think they were expecting effects like in the born this way video. This is a more like dance video.

Klibi beğenmeyen kişiler de var. Sanırım born this waydaki gibi bir efekt bekliyorlardı. Judas daha çok dans ağırlıklı olmuş.


Judas’ın incilde yer alan mektubunun giriş kısmı:

İsa Mesih’in kulu benden, Baba Tanrı tarafından sevilip, İsa Mesih için korunmuş olan çağrılmışlara selam. Merhamet, esenlik ve sevgi artan ölçüde sizin olsun.


1 yorum:

  1. Bence Lady Gaga "The Fame" albümüyle tanındı ve sevildi. "Monster Ball" ile patlama yaptı ve dünya çapında tanındı. "Born this way" ile büyük bir başarıslık yaşadı. Klibin tek tutan parçası "judas" oldu. Ayrıca bence Judas'da çok başarılı bir klip olmadı.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top