8 Haziran 2011 Çarşamba

60'lar / Modada Devrim


60'lı yıllar, toplumda, modada ve politikada büyük değişikliklerin yaşandığı yıllardı. Gençler, özgür bir çember içerisine girmişti. Cinsiyet farklılıkları, gelenekler artık pek önemsenmiyordu ve pop müzik yükselişe geçmişti. Gençler, sırtını geçmişe döndürmüş, geleceğe yönelik tasarımlar bekliyordu. Modacılar, işte bu boşluğu doldurmak için yepyeni bir moda yarattı.


İngiltere orijinli olan bu akım, sonradan tüm dünya gençliğini kuşatan bir kurgu halini almıştı. Pahalı Paris modasının yerini, renkli ve rahat tasarımlar aldı. 60'lı yıllar, günümüz modasının ruhunu da ele geçirmiş durumda.


Cigarette olarak tanımlanan dar pantolonları, dar ve kısacık ceketleri, pastel renkleri, denizci giysilerini, çizgili t shirt ve bluzları, mini shortları sıkça görebiliriz.


Dantelli kumaşlar ve  Fransız tülleri, abiye kıyafetlerde sıkça rastlanacak detaylardan. Önümüzdeki sezon erkeklerde de dantel öğesini göreceğiz.


Mini etek, kadınlar için tam bir devrim niteliğindeydi. Mini eteğin ortaya çıkmasıyla beraber modada birçok kavram türetildi. Ayrıca pop-art  stilinden ilham alınarak puanlı ve çizgili giysiler üretildi.


Bu dönemde erkek ve kadın görünümünün paralel olmasından ötürü unisex kıyafetler de modaya giriş yapmıştır.




3 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top