23 Ağustos 2011 Salı

Vintage denilince... By Retro



Nasıl keşfettiğimi tam olarak hatırlayamasam da ilk gittiğimde saatlerce tek tek tüm ürünlere bakmıştım By Retro'da. Beyoğlu'nda vintage ürünler satan / kiralayan muazzam bir dükkan. Geçen sene bulunduğu pasajın girişinde padişah kıyafeti giymiş yabancı bir elemanı vardı. Amerikan aksanıyla '' By Retro '' diyordu. Şimdilerde bu tarzda bir tanıtım yapmıyorlar.





By Retro'nun kapısından girer girmez hangi dizilere kıyafet kiraladıklarına dair birçok çerçeve karşılıyor sizi. Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Papatyam, Hatırla Sevgili vs. Özellikle Öyle Bir Geçer Zaman Ki dizisinin ünlü karakteri Caroline'nin ordan giyindiğine dair olan çerçeve dikkatimi çekti.



Ortamın kokusu gayet retro. Duvarlarında yer alan film afişlerinin yanı sıra dükkanın arka tarafından gelen plak sesi insanı mest ediyor. By Retro'da, gözlükler, erkek ceketleri, kürkler, deri montlar ( Önceden Brad Pitt'in giydiği de vardı. ), gelinlikler, plaklar, elektrogitarlar, tüllü şapkalar, elbiseler, ayakkabılar, tiyatrolarda kullanılabilecek türde kıyafetler yer alıyor. Ayrıca istediğiniz conceptte kıyafeti tasarlayabiliyorlar. 

Tam olarak nerede olduğuna gelince;

İstiklal Cad. Suriye Pasajı No: 166/C Beyoğlu, İstanbul - Avrupa 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top