20 Haziran 2011 Pazartesi

80'ler Müziğine Dokunuş

   
80'ler, müzik alanında şüphesiz bu zamana kadarki en renkli ve en eğlenceli zaman dilimiydi. Giyim, concept, makyaj, klip açısından ön plandaydı. Madonna ve Cyndi Lauper, ciddi bir rekabet içerisindeydi. Madonnacılar ve Cyndiciler olarak iki yön vardı. Cyndi Lauper'in 1983'te çıkan ilk plağı ''She's So Unusual'' 2 Grammy alırken, Madonna otoriteler tarafından başarısız bulunuyordu. Madonna'nın dünya çapında tamamen yükselişi ''Like A Prayer'' parçasıyla olmuştur. Patrick Leonard ile birlikte bestelediği şarkı albüme adını vermiş olup, milyonlarca kopya satmıştır.



80'lerin en meşhur isimlerinden biri de başarılı Euro-Beat Sandra Cretu'dur. Maria Magdalena parçasıyla Euro-Beat ikonu haline gelmiştir. Ayrıca bu şarkının yer aldığı albümün prömiyerlerinden biri de İzmir Atatürk Stadı'nda yapılmıştır. Dönemin en popüler Euro-Beat gruplarından Bad Boys Blue ve C.C.Catch 'i de ayrı severim.



Laura Branigan... Leonard Cohen'in vokalistliğini yaptı, Amerikalı ünlü yapımcı Ahmet Ertegün tarafından keşfedildi, Self Control adlı parçasıyla zirveye çıktı. 2004 tarihinde aramızdan erken ayrıldığı için çok üzgünüm.


Alphaville adlı Alman müzik grubunu da çok başarılı bulmuşumdur. Big In Japan ve Sounds Like A Melody parçaları ile birçok ülkede seslerini duyurmayı başarmışlardır. İşte 80'ler playlistim:



       1) Laura Branigan - Self control
       2) Sandra - Maria Magdalena, Heaven can wait
       3) Modern Talking - Chery chery lady
       4) Cyndi Lauper - Girls just wanna have fun
       5) Alphaville - Sounds like a melody
       6) Inxs - I need you tonight
       7) C.C.Catch - Cause you are young
       8) Madonna - Like a prayer, La isla bonita
       9) Roxette - It must have been love
      10) Scotch - Disco band
      11) Beetle Juice Soundtrack - Day-o ( Banana boat song )
      12) Kylie Minogue - I should be so lucky
      13) Samantha Fox - Touch me
   

1 yorum:

  1. 10 ve 11 favori parçam.Sabah akşam dinlerim. La is la bo-niii-taaa !

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top