18 Ağustos 2011 Perşembe

Lady Gaga'nın Yeni Klibi '' Yoü and I '' ve Yorumum



Lady Gaga, 3. stüdyo albümü '' Born This Way '' de yer alan '' Yoü and I '' parçasını kliplendirdi. Klip, albümün 4. klibi. Klibin görüntü kalitesini ve marjinalitesini yüksek buldum. Birçok karakterin yer aldığı bu klipten anlıyorum ki Lady Gaga, 80'ler dalgasına kapılmış. Edge of Glory'de hem soundu hem de klibi açısından Cyndi Lauper ve 80'ler kokuyordu. Bu durumdan bir 80'ler sever olarak çok memnunum.


Klibin ilk sahnesi, protest bir sahne. Daha önce de Judas klibinde recm cezasına dikkat çeken Lady Gaga, Yoü and I klibinde günümüz kadınının maruz kaldığı işkence ve şiddete değinmiş. Deniz kızı olarak yer aldığı sahnede, '' İmkansız diye bir şey yoktur. '' söylemi geniş yer tutuyor. 


Genelde ikili ilişkiler üzerinden mesaj veren klibin beni en çok etkileyen kısmı; Lady Gaga'nın, Amy Winehouse anısına Amy'nin en sevdiği film olan '' Cry Baby '' nin ana karakterine bürünmesi. Johnny Depp'in başrolünü üstlendiği film, 80'lerin unutulmazları arasındadır. Lady Gaga'nın piyano çaldığı sahnede canlandırdığı bu genç erkeğin klipteki adı Jo'dur. 



Şarkının yapımcılığı, daha önce de ünlü '' Everything I do ( Bryan Adams ) '' şarkısının yapımcılığını üstlenmiş olan Robert Lange'e ait. ( AC/DC ve Def Leppard ile çokça çalışmış. )

Hepinize iyi seyirler...



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top